

Відділ освіти Знам'янського міськради закупить послуги з організації гарячого харчування в школах р. Знам'янка
Учні пільгових категорій загальноосвітніх закладів повинні бути забезпечені одноразовим комплексним гарячим харчуванням згідно з нормами харчування, за графіком.
Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янського міської ради закупить послуги з організації гарячого харчування учнів в загальноосвітніх школах р. Знам'янка шляхом проведення європейських торгів Prozorro. Про це повідомляє інформаційний сайт державних торгів tendergid.ua
Як стало відомо з оголошення, опублікованого по посиланню https://tendergid.ua/tender/2047467/, очікувана вартість послуг становить 4 870 800 гривень. Джерело фінансування - кошти місцевого бюджету.
В разі перемоги у процедурі європейських торгів по закупівлі послуг з організації комплексного гарячого харчування учнів учасник зобов'язаний:
1) Забезпечувати приготування їжі високої якості, постачання всіх продуктів харчування, необхідних для надання послуг по організації комплексного гарячого харчування учнів;
2) За власний рахунок забезпечувати інструктаж працівників, які будуть залучені до надання учасником послуг з організації гарячого харчування учнів, їх навчання з охорони праці, техніці безпеки і користуванні майном;
3) Забезпечувати приготування їжі тільки з безпечних і якісних продуктів харчування і продовольчої сировини у необхідній кількості, дотримуватися умови та терміни їх зберігання, технологію приготування страв, вимоги до кулінарної обробки харчових продуктів, правил особистої гігієни працівників;
4) Розробити перспективне двотижневе меню, погодити його з замовником і з органами Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів;
5) Організувати гаряче харчування учнів за щоденним меню, розробленим на основі перспективного меню;
6) Дотримуватися граничний рівень закупівельних цін в частині організації харчування учнів;
7) Надавати замовнику акт про надані послуги з організації гарячого харчування учнів;
8) Взяти в оренду приміщення харчоблоків навчальних закладів та забезпечити відшкодування енергоносіїв згідно з договором оренди;
9) Забезпечити виконання інших умов, передбачених тендерною документацією.
Меню розробляється у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.2004 року «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», спільного наказу Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 року №242 / 329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» та наказу Міністерства економіки України №265 від 01.08.2006 року «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».
Учні пільгових категорій загальноосвітніх закладів повинні бути забезпечені одноразовим комплексним гарячим харчуванням згідно з нормами харчування, за графіком, розробленого учасником разом з адміністрацією навчального закладу, по вартості, встановленої рішенням виконавчого комітету.
Учасник повинен забезпечити приготування їжі високої якості, проводити щодня бракераж страв з участю працівників навчального закладу (медичного працівника) у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 (1591-2004-п) «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
Надання послуг гарячого харчування повинно відбуватися щодня і бути розраховане на кількість учнів пільгових категорій учнів у закладі; кількість днів харчування 169 днів у році.
Проведення європейських торгів та визначення підрядної організації заплановано на 17 січня 2020 року. Подати тендерні пропозиції необхідно до 12 грудня 2019 року.