

ЦОКУ Приютівського селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області закупить послуги із забезпечення гарячим харчуванням дітей
В даний час, відсутність автогідропідіймача не дозволяє оперативно ліквідовувати аварійні ситуації, і своєчасно виконувати поточний ремонт.
Комунальний заклад «Центр по обслуговуванню комунальних установ» Приютівського селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області оголошує про проведення європейських торгів Prozorro. Про це повідомляє інформаційний сайт державних торгів tendergid.ua
Як стало відомо з оголошення, опублікованого по посиланню https://tendergid.ua/tender/2086881/, предметом закупівлі є забезпечення гарячим харчуванням дітей. Загальний обсяг надання послуг: 212014 од. (дето / днів).
Переможець закупівлі (виконавець) повинен протягом строку дії договору надавати замовнику послуги, якість яких відповідає наступним нормативним документам:
- наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах;
- постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
- Дсанпін 5.5.2.008-01 (Постанова Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 № 63);
- наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України від 15.08.2006 № 620/563 «Про невідкладні заходи з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах»;
- наказом Міністерства охорони здоров'я України від 20.02.2013 № 144 «Про затвердження Державних санітарних норм і правил»;
- Закону України «Про основні принципи і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (із змінами).
Персонал, який планується залучати до надання послуги в приміщеннях харчоблоку, повинні проходити обов'язковий медичний огляд у відповідності з чинним законодавством, і враховуватися в штаті виконавця, або працювати у нього на договірних засадах, мати особисті медичні книжки з висновками лікарів-спеціалістів щодо можливості допущення працівника до роботи. Виконавець повинен забезпечити необхідну кількість кваліфікованого персоналу для приготування їжі, подачі страв, сервірування столів і їх збирання.
Виконавець звільняється від сплати за електричну енергію, за опалення приміщення, за постачання води і водовідведення з приміщень, де здійснюється виготовлення страв і харчування дітей.
Продукти, які використовуються при приготуванні їжі повинні мати всі необхідні документи про підтвердження якості, а саме декларації, ветеринарні свідоцтва і т. При наданні послуги та приготування страв виконавець забезпечує безперешкодний доступ на харчоблок уповноважених працівників навчального закладу, які здійснюють контроль і нагляд, а також для проведення перевірки відповідності виробництва страв, збереження та використання харчових продуктів.
Виконавець повинен кожен день проводити бракераж готових страв з участю медичного працівника навчального закладу і членів бракеражної комісії. Крім цього виконавець повинен забезпечувати доступ членів бракеражної комісії в приміщення харчоблоку безпосередньо в момент закладки продуктів і при технологічного процесу приготування страв.
Виконавець зобов'язаний:
- забезпечити неухильне дотримання меню, технологічних карт приготування страв, приготування їжі високої якості;
- забезпечувати харчоблок продуктами харчування відповідно до натуральних добових норм, затверджених Постановою КМУ від 22.11.2004 № 1591;
- забезпечувати суворе дотримання правил приймання продуктів харчування, наявність документів, що підтверджують якість продуктів, а також дотримуватися вимоги щодо термінів зберігання і реалізації продуктів, які швидко псуються;
- вести щомісячний облік наданого харчування учням згідно звітів по кожному навчальному закладу окремо.