

Для шкіл Слобідського району м. Харкова будуть закуплені послуги їдалень на 2020 рік
Відповідальність за виконання норм харчування, якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на переможця торгів, який забезпечує харчування учнів.
Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради закупить послуги з харчування учнів закладів загальної середньої освіти шляхом проведення європейських торгів в електронній системі Prozorro. Про це повідомляє інформаційний сайт державних торгів tendergid.ua, на якому по посиланню https://tendergid.ua/tender/2023898/ розміщено оголошення про проведення тендеру. Згідно з ним, очікувана сума закупівлі складає 2 518 031 гривень.
Джерело фінансування - місцевий бюджет.
Харчування учнів здійснюється за місцем навчання безпосередньо в навчальному закладі, у дні, коли проводиться навчання відповідно до норм харчування дітей, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
Послуги їдалень (послуги з організації харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій) повинні бути якісними і відповідати вимогам діючих стандартів.
Продукти, з яких готуються страви, не повинні містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів смаку, штучних консервантів згідно з наказом КМУ «Про невідкладні заходи з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 р. № 620. Продукти харчування та продовольча сировина повинна надходити разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.
Відповідальність за виконання норм харчування, якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на переможця торгів, який забезпечує харчування учнів.
Меню розробляється у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.04 р. «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах», наказу Міністерства економіки України № 265 від 01.08.2006 р. «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».
Учасник забезпечує:
1) Асортимент реалізованої продукції для шкільних їдалень, погоджений з Управлінням Госпродпотребслужбы;
2) Суворе дотримання правил приймання продуктів, які отримує їдальня, а також умов та термінів зберігання та реалізації продуктів, які швидко псуються.
3) Забезпечення приготування їжі високої якості, проведення щоденного бракеражу страв з участю працівників замовника згідно з чинним положенням про бракеражу на підприємствах громадського харчування.
4) Працівники, які будуть здійснювати харчування учнів, повинні мати медичні довідки у відповідності з вимогами чинного законодавства.
5) Вага готової порції повинен відповідати фізіологічним і натуральним нормам згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.04 р. «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах».
6) Строк зберігання товару повинен відповідати санітарним нормам зберігання.
Орієнтовний перелік страв:
• перші страви в асортименті;
• м'ясні страви в асортименті;
• страви з птиці в асортименті;
• страви і кулінарні вироби з борошна;
• рибні страви в асортименті;
• страви з круп і макаронів;
• гастрономія (сир та масло вершкове)
• страви з сиру;
• страви з яєць;
• салати в асортименті;
• компот з свіжих фруктів або сухофруктів (по сезону), сік, чай, какао;
• хліб;
• випічка в асортименті;
• свіжі овочі, фрукти (за сезону).
- Примірне двотижневе меню для учнів 1-4 класів, розроблений відповідно вищевказаних вимог.
- Примірне двотижневе меню для учнів пільгових категорій, розроблене відповідно до вищезазначених вимог.
- Примірне двотижневе меню для літніх оздоровчих таборів.
Європейські торги відбудуться 26 грудня 2019 року.