

Для шкіл Шевченківського району міста Києва будуть закуплені послуги харчування на 2020 рік
Процес організації харчування повинен складатися з відпрацьованого режиму і графіка харчування дітей закладів та дотриманням своєчасного завезення виконавцями продуктів харчування та продовольчої сировини.
Управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації закупить послуги з організації шкільного харчування (5512 осіб) шляхом проведення європейських торгів в електронній системі Prozorro. Про це повідомляє безкоштовний сайт тендерів tendergid.ua
Як стало відомо з оголошення, опублікованого по посиланню https://tendergid.ua/tender/2120199/, очікувана сума закупівлі складає 10 300 000 гривень.
Учасник-переможець надає через шкільні їдальні учням шкіл району збалансоване харчування. Набір продуктів харчування для приготування страв в школах обов'язково повинен відповідати нормам, визначеним постановою КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22.11.2004 р. №1591.
Переможець торгів забезпечує:
- приготування страв високої якості. Проводить щодня бракераж їжі;
- шкільний харчоблок з живленням по меню;
- суворе дотримання правил приймання продуктів, які отримує їдальня, а також умов та термінів зберігання та реалізації продуктів, які швидко псуються.
Крім цього, постачальник послуг забезпечує належне санітарне утримання приміщень, обладнання та інвентарю:
- спецодягом, миючими та дезінфікуючими засобами згідно з діючими нормами;
- кваліфікованими кадрами.
- своєчасним і обов'язковим проходженням працівниками харчоблоку медогляду.
Учасник надає набір основних продуктів харчування і ціну, яка не повинна перевищувати середньоринкові ціни. Також він подає розроблене та погоджене з Головним управлінням Госпродпотребслужбы в місті Київ двотижневе меню в одній з форм, а саме:
- мультипрофильного харчування «Дабл-меню», яке передбачає пропозицію двох страв на вибір;
- мультипрофильного харчування «шведський стіл», що передбачає пропозицію самостійного вибору основного блюда, салату, фруктів тощо;
- напівфабрикатної лінійки «Шкільне харчування», що передбачає використання напівфабрикатів, визначених для харчування дітей у навчальних закладах.
Приготування харчування здійснюється з продуктів переможця торгів.
Учасник відповідає за одержання будь-яких та всіх необхідних дозволів на надання послуг, які пропонується постачати за договором, та інших документів, пов'язаних із поданням пропозиції, та самостійно несе всі витрати на їх отримання.
Процес організації харчування повинен складатися з відпрацьованого режиму і графіка харчування дітей закладів та дотриманням своєчасного завезення виконавцями продуктів харчування та продовольчої сировини.
Харчування учнів у навчальних закладах з денною формою навчання повинно здійснюватися тільки в робочі дні.
Учасник в складі пропозиції надає:
- гарантійний лист, складений у довільній формі щодо забезпечення якості продуктів харчування (обіди), та своєчасного приготування його в окремому закладі, реалізації буфетної продукції;
- лист-довідку про своєчасне частковому або повному забезпеченні харчоблоку кухонним і столовим посудом, виробничим інвентарем, миючими засобами та спецодягом працівників;
- дійсний сертифікат системи управління безпечністю харчових продуктів за ДСТУ ISO 22000: 2007 (ISO 22000: 2005);
- сертифікат про проходження відповідальною особою теоретичної та практичної підготовки з питань впровадження та застосування постійно діючих процедур;
- надати в складі пропозиції договір на вивезення продуктових відходів;
- гарантійний лист про те, що учасник зобов'язується до визначення переможця торгів при кваліфікації учасника з найбільш економічно вигідною пропозицією надати можливість замовнику перевірити складські приміщення з метою оцінки їх безпеки і відповідності для зберігання продуктів харчування.