

Для шкіл Основ'янського району міста Харкова будуть закуплені послуги з харчування учнів на 2020 рік
Відповідальність за виконання норм харчування, якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на учасника, який забезпечує харчування учнів
Управління освіти адміністрації Основ'янського району Харківської міської ради закупить послуги з харчування учнів закладів загальної середньої освіти. Про це повідомляє інформаційний сайт державних торгів tendergid.ua. Постачальник послуг буде визначено відповідно до вимог чинного законодавства України, а саме, шляхом проведення європейських торгів Prozorro.
Планується закупівля наступних послуг:
1. Харчування учнів 1-4 класів – 438450;
2. Харчування учнів пільгового контингенту – 28200;
3. Харчування учнів пільгового контингенту в таборі відпочинку з денним перебуванням – 630.
Згідно з оголошенням, опублікованим за посиланням https://tendergid.ua/tender/2062618/, очікувана вартість послуг становить 6 168 060 гривень.
Харчування учнів здійснюється за місцем навчання безпосередньо в навчальному закладі, у дні, коли проводиться навчання відповідно до норм харчування дітей, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
Послуги їдалень (послуг з організації харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій), повинні бути якісними і відповідати вимогам діючих стандартів.
Продукти, з яких готуються страви, не повинні містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів смаку, штучних консервантів згідно з наказом КМУ «Про невідкладні заходи з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 р. № 620. Продукти харчування та продовольча сировина повинні надходити разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.
Відповідальність за виконання норм харчування, якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на учасника, який забезпечує харчування учнів.
Меню розробляється у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.04 р. «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах», наказу Міністерства економіки України № 265 від 01.08.2006 р. «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».
Учасник, який стане переможцем торгів, забезпечує:
1) Асортимент реалізованої продукції для шкільних їдалень, погоджений з Управлінням Госпродпотребслужбы;
2) Суворе дотримання правил приймання продуктів, які отримує їдальня, а також умов та термінів зберігання та реалізації продуктів, які швидко псуються.
3) Забезпечення приготування їжі високої якості, проведення щоденного бракеражу страв з участю працівників замовника згідно з чинним положенням про бракеражу на підприємствах громадського харчування.
4) Працівники, які будуть здійснювати харчування учнів, повинні мати медичні довідки у відповідності з вимогами чинного законодавства.
5) Вага готової порції повинен відповідати фізіологічним і натуральним нормам згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.04 р. «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах».
6) Строк зберігання товару повинен відповідати санітарним нормам зберігання.
Учасники процедури закупівлі в складі тендерної пропозиції, яку необхідно подати до 23 грудня 2019 року, повинні надати:
- Примірне двотижневе меню для учнів 1-4 класів, розроблений відповідно до вищевказаними вимогами.
- Примірне двотижневе меню для учнів пільгових категорій, розроблене згідно з вищевказаними вимогами.
- Примірне двотижневе меню для літніх оздоровчих таборів.
Місце поставки послуг: Україна, м. Харків, згідно дислокації закладів загальної середньої освіти Управління освіти адміністрації Основ'янського району Харківської міської ради.Проведення європейських торгів та визначення постачальника послуг заплановано на 27 січня 2020 року.