

Для шкіл Олександрійського району, Кіровоградської області будуть закуплені послуги щодо забезпечення дітей гарячим харчуванням
Виконавець повинен кожен день проводити бракераж готових страв з участю медичного працівника навчального закладу і членів бракеражної комісії.
Комунальний заклад «Олександрійський районний центр по обслуговуванню навчальних закладів» Олександрійської районної ради Кіровоградської області проводить європейські торги в електронній системі Prozorro. Про це повідомляє інформаційний сайт державних торгів tendergid.ua
Як стало відомо з оголошення, опублікованого по посиланню https://tendergid.ua/tender/2052496/, предметом закупівлі є забезпечення гарячим харчуванням дітей. Очікувана сума закупівлі - 10 010 900 гривень.
Загальний обсяг надання послуг: 387108 від (дето/днів).
Переможець закупівлі (виконавець) повинен протягом строку дії договору надавати замовнику послуги, якість яких відповідає наступним нормативним документам:
- наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 р. № 242/329 «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»;
- постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
- Дсанпін 5.5.2.008-01 (Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 р. № 63);
- наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України від 15.08.2006 р. № 620/563 «Про невідкладні заходи з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах»;
- наказом Міністерства охорони здоров'я України від 20.02.2013 р. № 144 «Про затвердження Державних санітарних норм і правил»;
- Закону України «Про основні принципи і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» від 23.12.1997 р. № 771/97-ВР (із змінами).
Персонал, який планується залучати до надання послуги в приміщеннях харчоблоку, повинні проходити обов'язковий медичний огляд у відповідності з чинним законодавством, числиться в штаті виконавця, або працювати у нього на договірних засадах і мати особисті медичні книжки з висновками лікарів-спеціалістів щодо можливості допущення працівника до роботи.
У свою чергу, виконавець повинен забезпечити необхідну кількість кваліфікованого персоналу для приготування їжі, подачі, сервірування столів і їх збирання.
Виконавець звільняється від сплати за електричну енергію, за опалення приміщення, за постачання води і водовідведення з приміщень, де здійснюється виготовлення страв і харчування дітей.
Продукти, які використовуються при приготуванні їжі повинні мати всі необхідні документи про підтвердження якості, а саме декларації, ветеринарні свідоцтва і т.
При наданні послуги та приготування страв виконавець забезпечує безперешкодний доступ на харчоблок уповноважених працівників навчального закладу, які здійснюють контроль і нагляд, а також для проведення перевірки відповідності виробництва страв, збереження та використання харчових продуктів. Виконавець повинен кожен день проводити бракераж готових страв з участю медичного працівника навчального закладу і членів бракеражної комісії. Крім цього виконавець повинен забезпечувати доступ членів бракеражної комісії в приміщення харчоблоку безпосередньо в момент закладки продуктів і при технологічному процесі приготування страв.
Виконавець зобов'язаний:- забезпечити неухильне дотримання меню, технологічних карт приготування страв, приготування їжі високої якості;
- забезпечувати харчоблок продуктами харчування відповідно до натуральних добових норм, затверджених Постановою КМУ від 22.11.2004 р. № 1591;
- забезпечувати суворе дотримання правил приймання продуктів харчування, наявність документів, що підтверджують якість продуктів, а також дотримуватися вимоги щодо термінів зберігання і реалізації продуктів, які швидко псуються;
- надавати інші послуги, передбачені технічними вимогами замовника.
Тендерна процедура та визначення підрядника заплановано на 21 січня 2019 року. Тендерні пропозиції учасників приймаються до 17 грудня 2019 року.