

Для шкіл м. Ніжина будуть закуплені послуги з забезпечення харчування
Продукти харчування та продовольча сировина повинна надходити разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.
Управління освіти Ніжинської міської ради закупить послуги з забезпечення харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах р. Ніжина за рахунок коштів місцевого бюджету. Про це повідомляє безкоштовний сайт тендерів tendergid.ua. Згідно з оголошенням, розміщеним по посиланню https://tendergid.ua/tender/2009797/, постачальник послуг буде визначено шляхом проведення відкритих торгів в електронній системі Prozorro. Очікувана сума закупівлі складає 2 200 000 гривень.
Харчування дітей у навчальних закладах здійснюється відповідно:
- Наказ Моз, МОН від 01.06.2005 р. № 242/329 «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»,
- норм харчування, затверджених постановою КМУ від 22.11.04 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
- Закону України «Про основні принципи і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів».
До постачальника послуг пред'являються наступні вимоги:
1. Наявність досвіду роботи підприємства в області організації харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах не менше 5 років.
2. Для укомплектування 13 шкільних їдалень і 5 буфетів - роздавальних мати у своєму штаті достатню кількість працівників, що володіють відповідною кваліфікацією і досвідом роботи в дитячому харчуванні, а саме: працівників виробництва не менше 40 осіб, у тому числі кухарів дитячого харчування 5-го розряду не менше 13 осіб, кухарів 4-го розряду не менше 13 осіб, буфетників не менше 5 осіб.
3. Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на постачальника, який забезпечує харчування учнів. Приготування їжі має здійснюватися у відповідності з чинним збірником рецептур страв для харчування школярів. Продукти харчування та продовольча сировина повинна надходити разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.
4. Обов'язкове проведення щоденного бракеражу страв з участю медичного працівника (або відповідального працівника) школи, у відповідності з діючим положенням про бракераже на підприємствах громадського харчування. Ведення журналу бракеражу сирої продукції та ін затвердженої документації.
5. Харчування учнів повинно здійснюватись незалежно від наявності у школі приміщення та обладнання для приготування їжі. В школи, в яких відсутні умови для приготування їжі, здійснювати транспортування готових страв в термосах з базової шкільної їдальні транспортом постачальника.
6. Для забезпечення нагляду за організацією роботи шкільних їдалень у відповідності до вимог інструктивно-нормативних документів, мати у своєму штаті технологічну службу (технолога).
7. Керівником підприємства, що надає послуги з харчування дітей у навчальних закладах, затверджуються примірні двотижневі меню.
Меню погоджуються з територіальною установою госпродпотреб служби, яка стежить за дотриманням санітарних норм у закладах, в яких будуть надаватися послуги.
8. Працівники, пов'язані з організацією харчування, проходять обов'язковий медичний огляд у відповідності з чинним законодавством.
9. Забезпечення їдалень столовим посудом, приладами, кухонним інвентарем, спецодягом, миючими та дезінфікуючими засобами у відповідності з діючими нормами.
Організації, які відповідають всім вищевказаним вимогам, можуть подати тендерні пропозиції до 20 жовтня 2019 року. Відкриті торги відбудуться 21 жовтня 2019 року.