

Для шкіл м. Ніжин планується придбати кейтерингові послуги
Для забезпечення нагляду за організацією роботи шкільних їдалень у відповідності до вимог інструктивно-нормативних документів, підрядник повинен мати у своєму штаті технологічну службу.
Управління освіти Ніжинської міської ради закупить кейтерингові послуги шляхом проведення відкритих торгів в електронній системі Prozorro. Про це повідомляє інформаційний сайт державних закупівель tendergid.ua
Як стало відомо з оголошення, опублікованого по посиланню https://tendergid.ua/tender/1995171/, на послуги із забезпечення харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах р. Ніжина виділено 2 200 000 гривень.
Харчування дітей у навчальних закладах здійснюється відповідно:
- Наказу Моз, МОН від 01.06.2005 р. № 242/329 «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»,
- нормами харчування, затвердженими постановою КМУ від 22.11.04 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
- Законом України «Про основні принципи і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів».
Згідно з технічними умовами, від підрядника потрібно:
- Наявність досвіду роботи у сфері організації харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах не менше 5 років;
- Для укомплектування 13 шкільних їдалень і 5 буфетів - роздавальних мати у своєму штаті достатню кількість працівників, які мають відповідну кваліфікацію і досвід роботи в дитячому харчуванні;
- Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на постачальника, забезпечує харчування учнів. Приготування їжі повинно здійснюватися відповідно до діючих збірників рецептур страв для харчувааня школярів. Продукти харчування та продовольча сировина повинні надходити разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.
- Обов'язкове проведення щоденного бракеражу страв з участю медичного працівника (або відповідального працівника) школи, у відповідності з діючим положенням про бракеражу на підприємствах громадського харчування.
Харчування учнів повинно здійснюватись незалежно від наявності у школі приміщення та обладнання для приготування їжі. В школи, в яких відсутні умови для приготування їжі, здійснювати транспортування готових страв в термосах в базову шкільну їдальню транспортом постачальника.
Для забезпечення нагляду за організацією роботи шкільних їдалень у відповідності до вимог інструктивно-нормативних документів, підрядник повинен мати у своєму штаті технологічну службу (технолога).
Керівником підприємства, що надає послуги з харчування дітей у навчальних закладах, затверджуються примірні двотижневі меню. Меню погоджуються з територіальною установою госпродпотреб служби, яка стежить за дотриманням санітарних норм у закладах, в яких будуть надаватися послуги.
Працівники, пов'язані з організацією харчування, проходять обов'язковий медичний огляд у відповідності з чинним законодавством.
До участі у торгах запрошуються фізичні та юридичні особи, які відповідають всім встановленим вимогам і можуть надавати кейтерингові послуги до кінця 2019 року. Вони повинні подати тендерні пропозиції, оформлені в електронному вигляді, до 7 жовтня 2019 року. Електронні торги відбудуться 8 жовтня 2019 року.