

Для навчальних закладів, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Лугинського району Житомирської області, будуть закуплені кейтерингові послуги
Приготування страв для дітей має відбуватися з дотриманням всіх технологічних процесів і санітарних норм згідно з нормативно-технологічною документацією.
Управління праці та соціального захисту населення Лугинской РДА закупить кейтерингові послуги (послуги з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Лугинського району Житомирської області). Про це повідомляє безкоштовний сайт державних торгів tendergid.ua . Закупівля здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України шляхом проведення європейських торгів Prozorro. Як стало відомо з оголошення, опублікованого по посиланню https://tendergid.ua/tender/2058821/, очікувана вартість послуг становить 9 050 332.51 гривень.
Надання послуг харчування дітям, постраждалим від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Лугинського району Житомирської області, має відбуватися безперебійно кожен навчальний день за графіком, узгодженим з адміністрацією навчального закладу, та у відповідності з вимогами чинного законодавства щодо порядку організації харчування дітей у навчальних закладах.
Постачальник послуг повинен дотримуватися вимог чинного законодавства щодо санітарно-епідеміологічного стану приміщень, де готуються страви, і здійснюється безпосереднє харчування дітей, а також вимоги законодавства про проходження працівниками профілактичного медичного огляду.
Приготування страв для дітей має відбуватися з дотриманням всіх технологічних процесів і санітарних норм згідно з нормативно-технологічною документацією, збірників рецептур страв для гарячого харчування дітей бракеражу страв, який проводиться згідно з діючим положенням про бракеражу на підприємствах громадського харчування.
Учасник-переможець при приготуванні страв повинен враховувати пропозиції та зауваження з боку адміністрації школи, батьківських рад щодо якості страв та їх асортименту, про що учасником надається гарантійний лист.
Постачання продуктів харчування і продовольчої сировини у столову має відбуватися з дотриманням вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу. Учасник-переможець повинен мати документи, що підтверджують якість та походження продуктів харчування (декларація виробника, сертифікат якості товару, висновок санітарно-епідеміологічної експертизи тощо)
Послуги з харчування дітей повинні надаватися за трьома віковими категоріями (6-10, 10-14, 14-18 років). Вони полягають у забезпеченні одноразовим (обід) харчуванням в рамках виконання 35% добової медичної (фізіологічної) норми харчування у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.1992 № 258, і в порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116, а також з урахуванням вимог законодавства, що регулює надання послуг громадського харчування.
Послуги, що надаються учасниками, повинні відповідати чинним вимогам державних стандартів України щодо застосування системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів.
Планується, що послуги будуть надаватися протягом 2020 року. Проведення європейських торгів та визначення постачальника послуг заплановано на 27 січня 2019 року. Подати тендерні пропозиції, оформлені згідно з вимогами чинного законодавства України, необхідно до 20 грудня 2019 року.