

9 мільйонів гривень виділено на харчування школярів протягом 2019 року Новобаварского району міста Харкова
Метою є забезпечення якісного харчування відповідно до норм харчування дітей.
Управління освіти адміністрації Новобаварского району Харківської міської ради закупить послуги з організації харчування школярів шляхом проведення європейських торгів в електронній системі Prozorro. Про це повідомляє інформаційний сайт державних закупівель tendergid.ua
Згідно з оголошенням, опублікованим за посиланням http://www.tendergid.ua/tender/1702815/, очікувана сума закупівлі складає 9 024 468 гривень.
Харчування учнів здійснюється за місцем навчання безпосередньо в навчальному закладі, у дні, коли проводиться навчання відповідно до норм харчування дітей, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 N 1591 "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах".
Учасник, який стане переможцем електронних торгів, зобов'язаний протягом 2019 року надавати наступні послуги:
1. Харчування учнів 1-4 класів;
2. Харчування учнів пільгового контингенту:
- харчування учнів 1-4 класів, які відвідують групи продовженого дня;
- учнів 5-11 класів.
3. Харчування учнів пільгового контингенту у таборах з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти.
Меню розробляється у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.04 р. «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах», наказу Міністерства економіки України № 265 від 01.08.2006 р. «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».
Переможець торгів зобов'язується:
- забезпечувати харчоблоки шкіл інвентарем, спецодягом, миючими та дезінфікуючими засобами;
- забезпечити належне санітарне утримання приміщень харчоблоків, технологічного обладнання та інвентарю;
- забезпечити наявність технологічними картами та іншою технологічною документацією кожне блюдо, що буде готуватися в шкільній їдальні;
- дотримуватися, щоб харчування дітей було повноцінним, безпечним, якісним, збалансованим і раціональним;
- дотримуватися умови і терміни зберігання продуктів, технології приготування страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоків;
- комплектувати штат працівників харчоблоків шкіл кваліфікованими кадрами, які мають досвід роботи і професійна освіта (інженер-технолог, технік-технолог, кухар) з організації харчування дитячих контингентів і забезпечувати своєчасне і обов'язкове проходження медоглядів у відповідності з вимогами чинного законодавства.
- забезпечити дотримання правил безпеки життєдіяльності, дотримання правил пожежної безпеки.